For fulle tribuner gjorde Randaberg-damene kort prosess mot BK Tromsø i den første NM-semifinalen.

 Randaberg - BK Tromsø 3-0 (25- 17, 25-19, 25-21)

Se bilder fra kampen her

Det var kort og godt en bunnsolid prestasjon av Randaberg i den første NM-semifinalen i Randaberghallen lørdag ettermiddag. Spillerne strålte av spillelyst, og gjorde nesten som de ville med motstanderen fra ishavsbyen.

BK Tromsø har kun tapt for Randaberg i eliteserien denne sesongen, og både spillere, og ikke minst trener Espen Sørbø var svært spent og nervøs før oppgjøret i Randaberghallen. Men spillerne må ha gjort noe veldig lurt, for fra første ball tok Randaberg fullstendig kommandoen i oppgjøret på hjemmebane.

Det klabbet litt i mot i det tredje settet, og gjestene fikk en solid ledelse. Men igjen viste randabergspillerne stor moral, og kjempet seg tilbake, og kunne sikre seg første stikk på veien mot Cupfinale i Oslo i januar. Returkampen spilles i Tromsø neste lørdag.

- I dag spiller vi tålmodig, og lar oss ikke stresse selv om vi gir Tromsø noen rufsete baller. Spesielt i det tredje settet viste laget styrke. Selv om vi lå lang etter fra starten av i dette settet, beholdt spillerne roen, sier en smilende trener Espen Sørbø rett etter kampen.

Det var så og si fullt på tribunen, og det ble trampeklapp da siste ball gikk Randaberg sin vei da BK Tromsø servet ut på den fjerde matchballen til Randaberg.

- Det  var helt fantastisk med så mye folk på tribunen, og at de viser at de bryr seg om oss. Jentene syns dette var veldig stor stas, for de merket veldig godt trykket fra tribunen, sier Espen.

Randaberg har et ypperlig utgangspunkt før den siste NM-semifinalen i Tromsø neste lørdag. 3-0 er et solid resultat.

- Men cup er cup, spenningen vil være der hele veien, så nå handler det om å få jentene til å konsentrert før oppgjøret i Tromsø, sier Espen.