Elitedamene gjorde jobben i Førde og vant første sluttspillsemifinale.

 Førde - Randaberg 1-3 (første sluttspillsemifinale) (25-23, 23-25, 10-25, 16-25)

Randabergs elitedamer så skikkelig rustne ut i det første settet i Førdehuset lørdag ettermiddag. Lite fungerte, spesielt i servemottak, som til tider var langt under det vi kan forvente. Dermed kom heller ikke angrepsspillet i gang. Rett nok klarte Randaberg å avverge hele fem settballer til hjemmelaget, men til slutt var det Førde som overraskende nok tok det første settet etter en servefeil av Randaberg.

Men i løpet av det andre settet så vi at damene tok tak i kampen. Riktig nok slet de forsatt med et tøft servepress fra Førde. Men Randaberg beholdt roen og kunne ta settseieren.

I de to neste settene var det helt slutt for Førde - Randaberg hadde full kontroll. Henriette Benum Andersen herjet som diagonalspiller, og satte opp den ene blokken etter den andre. Også i angrep dunket hun inn poeng på poeng. Hun endte til slutt med utrolige 32 poeng!

Nyervervede Mari Aase Hole viste også tidvis fram sitt svært høye nivå etter flere år utenlands som volleyproff, og kunne slå inn angrep på angrep der ballen rett og slett gikk over blokken til Førde. Hun noterte seg for 13 poeng. Våre to midtspillere Ragnhild Torgersen og Sunniva Haaland kom også etter hvert godt med i kampen, og sikret laget henholdsvis ni og ti poeng.

Lisbeth Woie styrte spillet fra sin oppleggerposisjon, og hun fintet ut Førde-blokken gang på gang.

Randaberg har nå to sjanser til å sikre seg sluttspillfinale. Lørdag spilles første kamp i Randaberghallen. Skulle Førde mot all formodning vinne lørdagens kamp, avgjøres det hele søndag.